Biografie

Annemarie Brüning is geboren op 26 juli 1986 in Wageningen. Als kind al droomt ze van een carierre als presentatrice, plezier op het podium en praat ze graag en veel! Na de HAVO volgde ze een 1 jarige mode & styling opleiding, waarna ze haar studententijd vervolgde met een opleiding HBO Bedrijfskunde met als specialisatie Marketing Management.

Annemarie Bruning is geboren op 26 juli 1986 in Wageningen. Als kind al droomt ze van een carierre als presentatrice, heeft plezier op het podium en praat ze graag en veel! Na de HAVO volgde ze een 1 jarige mode & styling opleiding, waarna ze haar studententijd vervolgde met een opleiding HBO Bedrijfskunde met als specialisatie Marketing Management.
Na het afstuderen begon haar carrière bij ContentXperience in de marketing. Hier deed ze de marketing voor diverse bedrijven in de IT-wereld. Hier kwam ook het platform IT-news voorbij. Daar begon haar presentatie-carrière. Ze volgde een aantal cursussen aan de Open Studio in Amsterdam om haar presentatieskills te verbeteren en IT-News kon beginnen!

Voor IT-news presenteerde ze maandelijk IT-gerelateerde nieuwsbulletins. Al vrij snel nam ze hierna de beslissing in het diepe te springen & het te gaan proberen als freelance presentatrice. Bij de Verkeersinformatiedienst begon ze als filelezer & presentatrice van het verkeersjournaal. In September 2011 kwam Omroep WNL op haar pad via de Verkeersinformatiedienst. Inmiddels presenteert ze alweer 5 seizoenen wekelijks het weer en verkeer bij het programma Goedemorgen Nederland. Daarnaast heeft ze diverse programma’s gepresenteerd voor RTL (TeamNL, Mijn Leven, Mijn gezondheid & De Succesfactor). Vanaf 2015 kwam hier HondenTV bij. Annemarie heeft een grote liefde voor dieren, en met name honden. In dit programma kan ze de liefde voor haar vak en de liefde voor honden combineren. Dit programma produceert Annemarie zelf voor RTL4, waarbij ze ook de redactie, presentatie en voice-overs inspreekt.

Annemarie is als voice-over 4 jaar geleden begonnen met het inspreken van bedrijfsfilms en het tv-programma Altijd Jong. Inmiddels is ze met enige regelmaat te horen in landelijke commercials van o.a. MLine, Relatieplanet, Futurumshop en Hubo en is ze de vaste stationsstem van Comedy Central Family.

Daarnaast spreekt ze met enige regelmaat de EHBO cursussen van LIVIS in & kun je haar sindskort ook horen onder de auto-advertentie-video’s op marktplaats.

Naast voice-over, presentatrice, & dagvoorzitter is ze overigens ook werkzaam als ceremoniespreker/ trouwambtenaar en verbindt ze met liefde leuke koppels door het hele land & zelfs daarbuiten.

 

Meer over de andere werkzaamheden van Annemarie vind je op http://www.annemariebruning.com

Showreel